top of page

COMPOSITIES

Moord_op_de_gebroeders_De_Witt,_door_Pieter_Frits_(1627-1708).jpg

DE WITT & CO

Muziek: Frank Geisink

Tekst: Lucas van der Hut

In ontwikkeling.

PosterBKversie28032023_edited.jpg

BOVENKAMERS

Muziek: Frank Geisink

Tekst: Lucas van der Hut

BKlogobeeldmerk.png

Bovenkamers is een coming of age story die zich afspeelt in het jaar 1957 in Amerika, toen de gevoels- en denkwereld in artistieke kring in een razend tempo aan het veranderen was. Drie enigszins getroebleerde, maar getalenteerde jongeren zetten zich af tegen de traditionele waarden. Dwars door de belevenissen van de drie heen loopt het verhaal van hun ouders die naar hun kinderen, zichzelf en elkaar zoeken. Gelukkig biedt een onconventionele psychiater hulp.

ORIGINELE CAST, Zaandam 2023

Melvin: GUUS BOSWINKEL

Sue: SUZANNA PLEITER

Harry: RICHARD SPIJKERS

Ellen: DANNY NOOY

Beatnik: ABEL LEEMANS

Dr. Silberberg: KEES DOBBE

Regie: MICHAEL DIEDERICH

Muzikale leiding: ROBERT STOOP

Decor- en kostuumontwerp: studioHBStaging

CLAES COMPAEN

Muziek: Frank Geisink

Tekst: Jack Woestenberg-van Dalen

Logo transp.png

1587, in een klein dorpje in de Zaanstreek wordt een jongen geboren. Zijn vader is lid van de geuzenbende van Dirck Duyvel die zich tegen het landsbestuur verzet, en zo groeit de jongen op in een tijd van opstand en geweld. Na een turbulente jeugd kiest Claes Compaen op zijn zeventiende voor de zeevaart, waar hij als een speer carrière maakt. Na zijn uitvaren overvalt hij onmiddellijk een Nederlandse haringbuis en een Hamburgse koopvaarder. Hij is daarmee direct een zeerover.

ORIGINELE CAST, Oostzaan 2019

Claes Compaen: KEES DOBBE

Trijn Gerrits: INGRID BOSCH

Bertha: MARISKA VAN REIJSEN

Schram: LOEK HALVERSTAD

Jan Gillisz: RONALD VRIEND

Meeus: RONALD VAN VLIET

Willem: ROB VAN DER ZEE

Agge: MARCO DE BOER

Fransman: LUCAS VAN DER HUT

Alie: ZOË-JANE VELDMAN / JACQUELINE REMMERS

Eef: ISA ADRIAANSE

Coba: ISA VAN DER HAAR / KATRIJN PRINS

Cornelisz Claesz.: SANDER VLEESHAKKER

Jacob Klaazs./Govert: IVAR WITTEBROOD

De Witte/Phillip heer van Dorp: CORNÉ DE BOER

Prins Frederik Hendrik: JOEI BAKKER-HEIJNEN

Amalia van Solmst: MONIQUE KLUPPER

Moeder Overste: LOES DIEKMANN

Novice: MARIE-JOSÉ BOLLEN

Kapitein: RALPH HACKMAN-GONS

Regie: STEF HEIJNEN-BAKKER

Muzikale leiding: FRANK GEISINK

Choreografie: MICHEL SCHILDMEIJER

GULLIVER! (jeugdmusical)

Muziek: Frank Geisink

Tekst: John Lust

De scheepsarts Samuel Gulliver komt na een schipbreuk terecht op het eiland Lilliput. Daar maakt hij kennis met de bewoners, die ruim tien keer kleiner zijn dan hij. Gulliver komt er al snel achter dat het eiland Lilliput in oorlog is met het buureiland Blefuscu, omdat de koningen van de beide ministaatjes het niet eens kunnen worden over de manier waarop je een gekookt ei dient open te maken. Zal Gulliver een einde kunnen maken aan dit zogenaamde 'eiergeschil'? En kan hij ervoor zorgen dat de ontluikende liefde tussen de kroonprins van Blefuscu en de kroonprinses van Lilliput niet in de kiem wordt gesmoord? 

Er werden twee voorstellingen van het stuk gegeven die plaats vonden op 9 juni 2012 in theater De KunstGreep te Oostzaan. 

HET GEHEIM VAN DE GROTE GATENKAAS (jeugdmusical)

Muziek: Frank Geisink

Tekst: John Lust

'Het Geheim van de Grote Gatenkaas' gaat over een verlegen meisje en een bang muisje die worden gepest: het meisje door haar klasgenootjes, het muisje door de andere muizenkindjes. Door van een gatenkaas te eten, verwisselen ze op wonderbaarlijke wijze van persoonlijkheid, wordt het meisje muisje en het muisje meisje. In hun nieuwe huidjes tonen ze ineens moed en dwingen ze respect af; ze verkrijgen de status van leider. De composities in deze musical zijn levendig, met veel wisselingen in kleur en tempi. Leuk om te zingen, ook voor het koor dat in deze productie veel te doen heeft. De teksten sluiten hier perfect op aan.

De musical is voor het eerst uitgevoerd door het jeugdkoor van Bel Canto Oostzaan op zaterdag 12 juni 2010 en werd gespeeld in theater De Kunstgreep in Oostzaan. 

bottom of page