top of page

COMPONIST

DE WITT (werktitel)

Muziek: Frank Geisink-Brinkhuijsen

Tekst: Lucas van der Hut

Samen met tekstschrijver en producent Lucas van der Hut schrijft Frank aan een nieuwe Nederlandse musical. 

De Witt (werktitel) vertelt het verhaal van Johan en Cornelis de Witt en hun zoektocht naar vernieuwing uit onvrede over de gevestigde orde.

BOVENKAMERS (2019)
CLAES COMPAEN (2015)

BOVENKAMERS

Muziek: Frank Geisink-Brinkhuijsen

Tekst: Lucas van der Hut

Logo BK juli 2020.png

Een jongen en een meisje, zielsgenoten, komen vast te zitten in een sneeuwstorm in Nebraska.

Dat komt slecht uit, want ze waren juist op weg naar hun reddende engel, psychiater Dr. Gustav Silberberg.

Deze ‘shrink’ helpt ze om met allerhande trauma’s uit hun jeugd te dealen. Wat voor trauma’s dat zijn wordt snel duidelijk zodra (zijn) pa en (haar) ma ten tonele worden gevoerd. Na hun laatste – want het geld is op – bezoek aan Dr. Silberberg belanden ze bij hun beste vriend in Chicago: een onvervalste jaren ’50 beatnik. Deze heeft het niet zo op psychiaters:

hij wil een beroemd kunstenaar worden en kan zichzelf wel helpen, denkt hij. Maar ja, als niemand je kunst koopt, dan moet je creatief zijn… De jongen en het meisje krijgen nieuwe inspiratie om samen verder te gaan en besluiten niets meer met hun ouders te maken te willen hebben. Ze vertrekken met onbekende bestemming. Maar pa en ma worden toch wel ongerust en op min of meer slinkse wijze achterhalen ze onafhankelijk van elkaar het adres van Dr. Silberberg, om meer aan de weet te komen over hun kinderen. Daar aangekomen wacht hen echter een onthutsende ontdekking, die aller levens volledig op z’n kop zet…

ORIGINELE CAST, Amsterdam 2023

Melvin: T.B.A.

Sue: T.B.A.

Dr. Silberberg: T.B.A.

Harry: T.B.A.

Ellen: T.B.A.

Beatnik: T.B.A.

Regie: T.B.A.

Muzikale leiding: ROBERT STOOP

CLAES COMPAEN

Muziek: Frank Geisink-Brinkhuijsen

Tekst: Jack Woestenberg-van Dalen

Logo transp.png

We schrijven het jaar 1587. In een klein dorpje in de Zaanstreek wordt een jongen geboren. Zijn vader is lid van de geuzenbende van Dirck Duyvel die zich tegen het landsbestuur verzet, en zo groeit de jongen op in een tijd van opstand en geweld. Deze jongen heet Claes Gerritszoon Compaen. Na een turbulente jeugd kiest Claes op zijn zeventiende voor de zeevaart, waar hij als een speer carrière maakt. In 1623 vaart Claes voor het eerst uit op zijn eigen schip: de “Walte”.

Na zijn uitvaren overvalt hij onmiddellijk een Nederlandse haringbuis en een Hamburgse koopvaarder.

Hij is daarmee een echte zeerover!

ORIGINELE CAST, Oostzaan 2019

Claes Compaen: KEES DOBBE

Trijn Gerrits: INGRID BOSCH

Bertha: MARISKA VAN REIJSEN

Schram: LOEK HALVERSTAD

Jan Gillisz: RONALD VRIEND

Meeus: RONALD VAN VLIET

Willem: ROB VAN DER ZEE

Agge: MARCO DE BOER

Fransman: LUCAS VAN DER HUT

Alie: ZOË-JANE VELDMAN / JACQUELINE REMMERS

Eef: ISA ADRIAANSE

Coba: ISA VAN DER HAAR / KATRIJN PRINS

Cornelisz Claesz.: SANDER VLEESHAKKER

Jacob Klaazs./Govert: IVAR WITTEBROOD

De Witte/Phillip heer van Dorp: CORNÉ DE BOER

Prins Frederik Hendrik: JOEI BAKKER-HEIJNEN

Amalia van Solmst: MONIQUE KLUPPER

Moeder Overste: LOES DIEKMANN

Novice: MARIE-JOSÉ BOLLEN

Kapitein: RALPH HACKMAN-GONS

Regie: STEF HEIJNEN-BAKKER

Muzikale leiding: FRANK GEISINK-BRINKHUIJSEN

Choreografie: MICHEL SCHILDMEIJER

GULLIVER! (2012)

GULLIVER! (jeugdmusical)

Muziek: Frank Geisink-Brinkhuijsen

Tekst: John Lust

De scheepsarts Samuel Gulliver komt na een schipbreuk terecht op het eiland Lilliput. Daar maakt hij kennis met de bewoners, die ruim tien keer kleiner zijn dan hij. Gulliver komt er al snel achter dat het eiland Lilliput in oorlog is met het buureiland Blefuscu, omdat de koningen van de beide ministaatjes het niet eens kunnen worden over de manier waarop je een gekookt ei dient open te maken. Zal Gulliver een einde kunnen maken aan dit zogenaamde 'eiergeschil'? En kan hij ervoor zorgen dat de ontluikende liefde tussen de kroonprins van Blefuscu en de kroonprinses van Lilliput niet in de kiem wordt gesmoord? 

Deze vragen en nog vele andere worden beantwoordt in de ruim anderhalf uur durende voorstelling. John Lust heeft een jeugdmusical geschreven waarin met veel vaart en humor de eigenaardigheden van het Lilliputter volk - maar ook die van de mens in het algemeen - aan de kaak worden gesteld. Frank Geisink heeft daar vlotte, moderne musicalmuziek bij gecomponeerd, die deze keer wordt uitgevoerd door een digitaal combo. In een inventief, multi-mediaal decor en met uitbundige kostumering zullen de bijna veertig jeugdleden tussen de 6 en 15 jaar hun allerbeste beentje voor zetten.

Er werden twee voorstellingen van het stuk gegeven. Deze vonden plaats op 9 juni 2012 in theater De Kunstgreep te Oostzaan. 

HET GEHEIM VAN DE GROTE GATENKAAS (2010)

HET GEHEIM VAN DE GROTE GATENKAAS (jeugdmusical)

Muziek: Frank Geisink-Brinkhuijsen

Tekst: John Lust

'Het Geheim van de Grote Gatenkaas' gaat over een verlegen meisje en een bang muisje die worden gepest: het meisje door haar klasgenootjes, het muisje door de andere muizenkindjes. Door van een gatenkaas te eten, verwisselen ze op wonderbaarlijke wijze van persoonlijkheid, wordt het meisje muisje en het muisje meisje. In hun nieuwe huidjes tonen ze ineens moed en dwingen ze respect af; ze verkrijgen de status van leider. De composities in deze musical zijn levendig, met veel wisselingen in kleur en tempi. Leuk om te zingen, ook voor het koor dat in deze productie veel te doen heeft. De teksten sluiten hier perfect op aan.

 

Het maken van deze musical is het directe gevolg van een loterij van Bel Canto Oostzaan waarbij de titel van een eerder gespeelde jeugdmusical geraden moest worden. Naast drie bestaande titels zoog regisseur en tekstschrijver John Lust als extra optie “Het Geheim van de Grote Gatenkaas” uit zijn duim. Nadat mensen doorkregen dat dit een niet bestaande musical was werd door velen geopperd om die dan maar te schrijven. Enkele maanden later zijn Frank Geisink (muziek) en John Lust (verhaal en liedteksten) na een brainstormsessie met het jeugdkoor van Bel Canto aan het schrijven geslagen.

De musical is voor het eerst uitgevoerd door het jeugdkoor van Bel Canto Oostzaan op zaterdag 12 juni 2010 en werd gespeeld in theater De Kunstgreep in Oostzaan. De belangrijkste rollen werden gespeeld door Sabine Numan, Björn de Waal, Noa Scherr en Sander Vleeshakker.

bottom of page